Jeugd: Hemelvaart werkblad

Hemelvaart werkbladKlik hier voor een A5
en hier voor een A4 versie in een apart window.

In de tijd na Pasen werden de leerlingen van Jezus heen en weer geslingerd tussen blijdschap en verwarring. Jezus was gestorven en opgestaan. Het moeilijke van deze nieuwe tijd was, dat ze zich nog onzeker voelden. Het was nu anders, dan toen Jezus nog bij hen was. Ze moesten alleen verder. Maar hoe? Ze vonden het moeilijk om afscheid te nemen van Jezus. Gelukkig was Jezus toch nog heel dicht bij hen. Hij sprak met hen als ze bij elkaar waren.

Na veertig dagen nam Jezus afscheid van hen. Hij zegende hen en beloofde hen kracht van God. Een wolk omhulde hem. Die wolk scheidde Jezus van zijn vrienden en leerlingen. Ze zagen hem niet meer en ze wisten dat hij bij God was. De leerlingen van Jezus staarden omhoog, naar de hemel. Twee mannen in blinkend witte kleren kwamen bij hen staan om hen te troosten. 'Wees niet bang: zeiden ze, 'want zoals Jezus van je werd gescheiden, zo zal hij terugkomen.' Met nieuwe moed gingen Jezus vrienden toen naar huis.

Instructies bij het werkblad: Kleur de plaat van Jezus op de berg. Twee mannen onder aan de berg dragen blinkend witte kleren. Dat zijn de boodschappers van God. Kleur de strook met de wolk. Knip beide delen van het werkblad uit. Prik of knip de dikke lijntjes open, boven in de plaat. Daar trek je de strook met de wolk door heen. Zo kun je laten zien dat Jezus wordt verborgen door de wolk.
Benodigdheden: Kleurpotloden, schaar en prikpen.